Prima pagină > povești de canapea > Cum ne iau de proşti fundaţiile pentru protecţia animalelor

Cum ne iau de proşti fundaţiile pentru protecţia animalelor

Am ajuns în Bucureşti aseară şi am văzut metroul împânzit de afişe propagandistice cu mesajul „Eu sunt animal. Tu eşti om, fă diferenţa!”, alături de mutre duioase de câini blânzi, cu blana lucioasă. De parcă aşa arată 90% din câinii de pe stradă. Cuminţi, sănătoşi şi bine hrăniţi. Pe urmă: „Eutanasierea s-a dovedit o metodă ineficientă pe termen lung. Sterilizarea este soluţia”… bla bla. Păi haideţi să calculăm. Eutanasierea e un procedeu care durează câteva minute şi, normal că e eficient, din moment ce câinele ăla moare şi devine imposibil pentru el să se înmulţească! În schimb, câţi dintre voi aţi văzut câini cu nasturi galbeni în ureche şi cu 9-10 pui după ei? Sterilizarea a fost chiar foarte eficientă, doar că un retardat din Parlament a interzis-o. Şi nu, nu suntem sadici, nu vrem animale moarte cu orice preţ, vrem doar să trăim decent, fără teamă.

Până la urmă, cui se adresează campaniile astea? Ălora care ar lua de bune şi informaţiile „pe surse” ale lui Vadim Tudor sau ştirile de pe OTV.

Dar, cel mai idiot argument, de departe, l-am citit pe un blog, în care unul le ura celor pentru eutanasiere sa le fie ucişi copiii de către o civilizaţie superioară. Păi normal că vor fi ucişi, asta fac civilizaţiile superioare. Sclavagesc şi ucid. Dintotdeauna.

Acum, pe când un argument serios, care să mă determine să nu mă mai uit speriat în toate părţile, de când ies din scară şi până ajung într-un alt loc ferit, din cauza că o haită de vreo 30 de câini ar putea sau nu să mă muşte?

<Am încheiat parteneriate cu ONG-urile participante (Cuţu-cuţu, Caleidoscop, Doggy Dog, Vier Pfoten). Rezultatele au fost bune şi s-au materializat cu  sterilizarea a 6.500 de câini într-un an, dintre care circa 4.500 au fost adoptaţi de ONG-uri”. În condiţiile în care edilul‑şef susţine sterilizarea câinilor, Primăria Capitalei informează că anul trecut, pentru câinii fără stăpân s-au cheltuit peste 800.000 de euro. > – Sorin Oprescu

6.500 de câini sterilizaţi într-un an, în condiţiile în care în Bucureşti sunt vreo 50.000. Astea sunt rezultate bune?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s